Gratis offerte
  • Uitgebreid gamma kachels
  • Kwaliteitsproducten
  • Gratis offerte
  • Volledige montage
  • Eigen installatiedienst
  • Bijzetten inox schoorsteen
  • Showroom op afspraak
  • Korte leveringstermijn
Inox schoorsteen

Geïsoleerde inox buis met trekkap

Wanneer kiezen voor een geïsoleerde inox buis ?

Een inox kan alleen gezet worden wanneer u een openhaard heeft, of wanneer er geen schoorsteen is (b.v. bij het plaatsen van een pelletkachel). Komt de schoorsteen van uw openhaard niet boven de nok van het dak uit? Trekt uw schoorsteen onvoldoende en komt er rook binnen (omgekeerd blaaseffect, vaak het gevolg van een te lage schoorsteen)? Dan biedt het plaatsen van een inox doorgaans een gepaste oplossing.

Acrobat fileFotoreportage Plaatsen inox (1088KB)

Waarom een inox plaatsen?

De geïsoleerde dubbelwandige inox-buis is als het ware een verlengstuk van uw schoorsteen, waardoor uw schouw hoger wordt. Of zelfs een volledig nieuwe schoorsteen (zoals bij plaatsing van een nieuwe kachel). De hoogte van het dak en die van uw schoorsteen zijn medebepalend voor de uiteindelijke hoogte van de inox. De te gebruiken doorsnede van de inox wordt hoofdzakelijk bepaald door de stookruimte van de openhaard zelf (h x b x d) of door de uitblaasmond van de kachel.

Inox is niet poreus en alle delen monteren we dusdanig bovenop en deels bovenin de schoorsteen dat ze één geheel vormen. Dit werkt trekbevorderend waardoor geen problemen meer ontstaan met de rookafvoer. Bovendien is het onmogelijk voor vogels om zich te nestelen. 

Wij werken met producten van hoge kwaliteit. In dit filmpje wordt u vanzelf duidelijk waarom we spreken van kwaliteitsproducten! 

Voorbeelden

Klik op de foto's om te vergroten
Inox schoorsteen in ral 9001 Inox dubbelwandig verankerde buis Inox dubbelwandig verankerde buis Inox dubbelwandig verankerde buis Inox dubbelwandig verankerde buis Inox dubbelwandig verankerde buis Inox dubbelwandig verankerde buis Inox dubbelwandig verankerde buis Inox schoorsteen Inox schoorsteen Vervangen schoorsteen_1 Vervangen schoorsteen_2 Vervangen schoorsteen_3 Vervangen schoorsteen_4 Vervangen schoorsteen_5 vervangen schoorsteen_6 Vervangen schoorsteen_7 Vervangen schoorsteen_8 Vervangen schoorsteen_9 Vervangen schoorsteen_10 Vervangen schoorsteen_11 Vervangen schoorsteen 12 Vervangen schoorsteen_13 Vervangen schoorsteen_14 Vervangen schouw_15 Vervangen schoorsteen_16 Nieuwe inox schoorsteen_17 Vervangen schoorsteen_18 Nieuwe inox schouw_19 Vervangen schoorsteen door inox_20

Deel deze pagina


Showroom OPEN op AFSPRAAK - ook op ZONDAG - vul het afsprakenformulier in (linkermenu)